Pasty, hummusy i pasztety

 Pasta z fety z sumakiem

Pasta z fety z sumakiem

 Muhammara – pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich

Muhammara – pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich

 Pasta z tuńczyka ze świeżymi ziołami

Pasta z tuńczyka ze świeżymi ziołami

 Szybka pasta z dyni (w śniadaniowym burrito)

Szybka pasta z dyni (w śniadaniowym burrito)

 Różowa pasta jajeczna

Różowa pasta jajeczna

 Pasta jajeczna (sos) z chrzanem, najlepsza

Pasta jajeczna (sos) z chrzanem, najlepsza

 Zielona pasta jajeczna

Zielona pasta jajeczna

 Awanturka (pasta z twarogu i wędzonej makreli)

Awanturka (pasta z twarogu i wędzonej makreli)

 Pasta z awokado z cytryną i prażonym słonecznikiem

Pasta z awokado z cytryną i prażonym słonecznikiem

 Indyjska pasta z bobu

Indyjska pasta z bobu

 Pasta z zielonego groszku z miętą

Pasta z zielonego groszku z miętą

 Guacamole

Guacamole

 Polski hummus - ze szparagów i fasoli

Polski hummus - ze szparagów i fasoli

 Klasyczny hummus

Klasyczny hummus

 Hummus z fasolki mung

Hummus z fasolki mung

 Tahini

Tahini

 Wegańskie "foie gras"

Wegańskie "foie gras"

 Wegański pasztet z fasolki adzuki z oliwkami i suszonymi pomidorami

Wegański pasztet z fasolki adzuki z oliwkami i suszonymi pomidorami

 Wegetariański pasztet (cały na oko)

Wegetariański pasztet (cały na oko)

 

Sosy i pesto

 Słoneczny sos z oliwy, cytryny i pieczonego czosnku (the best)

Słoneczny sos z oliwy, cytryny i pieczonego czosnku (the best)

 Dyniowy vinaigrette

Dyniowy vinaigrette

 Genialny sos z orzechów włoskich i pasty miso

Genialny sos z orzechów włoskich i pasty miso

 Mentsuyu (japoński sos do maczania)

Mentsuyu (japoński sos do maczania)

 Pasta z pieczonej papryki z masłem orzechowym

Pasta z pieczonej papryki z masłem orzechowym

 Pesto z szałwii

Pesto z szałwii

 Wspaniały sos "Red blanket"

Wspaniały sos "Red blanket"

 "Pesto" z pieczonego czosnku

"Pesto" z pieczonego czosnku

 Salsa verde z tomatillos

Salsa verde z tomatillos