Pasty, hummusy i pasztety

Pasta z fety z sumakiem

Pasta z fety z sumakiem

Muhammara – pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich

Muhammara – pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich

Pasta z tuńczyka ze świeżymi ziołami

Pasta z tuńczyka ze świeżymi ziołami

Szybka pasta z dyni (w śniadaniowym burrito)

Szybka pasta z dyni (w śniadaniowym burrito)

Różowa pasta jajeczna

Różowa pasta jajeczna

Pasta jajeczna (sos) z chrzanem, najlepsza

Pasta jajeczna (sos) z chrzanem, najlepsza

Zielona pasta jajeczna

Zielona pasta jajeczna

Awanturka (pasta z twarogu i wędzonej makreli)

Awanturka (pasta z twarogu i wędzonej makreli)

Pasta z awokado z cytryną i prażonym słonecznikiem

Pasta z awokado z cytryną i prażonym słonecznikiem

Indyjska pasta z bobu

Indyjska pasta z bobu

Pasta z zielonego groszku z miętą

Pasta z zielonego groszku z miętą

Guacamole

Guacamole

Polski hummus - ze szparagów i fasoli

Polski hummus - ze szparagów i fasoli

Klasyczny hummus

Klasyczny hummus

Hummus z fasolki mung

Hummus z fasolki mung

Tahini

Tahini

Wegańskie "foie gras"

Wegańskie "foie gras"

Wegański pasztet z fasolki adzuki z oliwkami i suszonymi pomidorami

Wegański pasztet z fasolki adzuki z oliwkami i suszonymi pomidorami

Wegetariański pasztet (cały na oko)

Wegetariański pasztet (cały na oko)

 

Sosy i pesto

Słoneczny sos z oliwy, cytryny i pieczonego czosnku (the best)

Słoneczny sos z oliwy, cytryny i pieczonego czosnku (the best)

Dyniowy vinaigrette

Dyniowy vinaigrette

Genialny sos z orzechów włoskich i pasty miso

Genialny sos z orzechów włoskich i pasty miso

Mentsuyu (japoński sos do maczania)

Mentsuyu (japoński sos do maczania)

Pasta z pieczonej papryki z masłem orzechowym

Pasta z pieczonej papryki z masłem orzechowym

Pesto z szałwii

Pesto z szałwii

Wspaniały sos "Red blanket"

Wspaniały sos "Red blanket"

"Pesto" z pieczonego czosnku

"Pesto" z pieczonego czosnku

Salsa verde z tomatillos

Salsa verde z tomatillos