Oh, I adore to cook. It makes me feel so mindless in a worthwhile way.

Truman Capote
 

MVI_7931-5s.jpg

 

Dzień dobry!

Jestem Marianna. Ni stąd, ni zowąd narodziła się we mnie kiedyś  fascynacja kuchnią i jedzeniem. Z początku dość nieśmiała, w pewnym momencie zaczęła mnie przepełniać, budząc tym samym potrzebę jakiejś artykulacji. Założyłam wtedy bloga, którego nazwa budzi w ludziach dyskomfort, bo mało kto ma pewność jak się to francuskie właściwie wymawia.

Coutellerie (fr. sztućce) jest moim własnym, szalenie dla mnie ważnym kawałkiem świata w internecie. Blog powstał cztery lata temu, a jego prowadzenie bezpowrotnie zmieniło zarówno moją codzienność, jak i osobowość. Wciąż zresztą pozostają one w ścisłej zależności i nieprzerwanie dzięki sobie ewoluują. Blog jest ze mną od samego początku zainteresowania kuchnią. Stanowiąc niewątpliwie wartościowy zapis całej drogi, którą przechodzę, jest jednocześnie wciąż raczkującym razem ze mną stworzeniem. Przepisy które publikuję bywają proste i podstawowe. Są najczęściej inspiracją czy też odwzorowaniem receptur zaufanych kucharzy (od mojej babci, przez ulubionych blogerów, po renomowanych szefów kuchni), choć zdarza mi się również opatentować coś wartego uwagi bez niczyjej pomocy. Z czasem - mam nadzieję - będę porywać się na coraz to odważniejsze eksperymenty.

Z każdym dniem Coutellerie jest coraz większą częścią mojego życia, stanowiąc dziś także wizytówkę tego, czym od czasu do czasu zajmuję się zawodowo. Jestem otwarta na wszelkie kreatywne formy kooperacji, ze szczególnym uwzględnieniem współpracy edytorskiej. Jeśli masz ciekawy pomysł na coś, co możemy razem stworzyć - skontaktuj się ze mną. Nie umieszczam na stronie treści reklamowych i banerów.

Smacznego,

Marianna