Lemoniada pietruszkowa z grejpfrutem

Mówiłam o miłości do grejpfrutów, mówiłam o fascynacji pietruszką. O zapotrzebowaniu na orzeźwienie i chlorofil mówić nie musiałam. Ten napój powstaje w mojej kuchni codziennie w ogromnych ilościach, momentalnie jednak nie ma po nim śladu. Polecam całym sercem i wszystkim czym się da, genialny.

Lemoniada pietruszkowa z grejpfrutem

(ok. 2 litrów)

1 pęczek natki pietruszki
1/2 różowego grejpfruta
1 pomarańcza
sok z 2 cytryn
2 łyżki płynnego miodu
woda niegazowana; do podania lód

Liście pietruszki umyć i zmiksować z sokiem z cytryny i z częścią wody. Dodać miód oraz podzielone na cząstki pomarańczę i grejpfruta. Wszystko dokładnie zblendować. Serwować koniecznie mocno schłodzone, z lodem i dodatkową cytrynką.

IMG_0074.jpg